Překvapte svou polovičku valentýnskou delikatesou

Překvapte svou polovičku valentýnskou delikatesou

Ať už jste příznivci oslavy Valentýna nebo ne. Myslíme si, že překvapit svou drahou polovičku můžete vždy, a to nejenom o svátku Valentýn. Co udělá větší radost, než s láskou vyrobený sladký dortík, sušenka nebo jiná cukrářská delikatesa? Podle nás tomu málo co konkuruje. Ovšem berte to s nadsázkou. Co však neberte na lehkou váhu, je fakt, že se budete oblizovat až za ušima 😉.

A nebyli bychom Abasto, kdybychom do receptů nepřidali i lahodné ovoce. Vyzkoušejte naše sladké valentýnské recepty s ovocem.

Pošírovaná hruška s červeným vínem, vanilkou a skořicí

Tento elegantní desert se skvěle hodí na romantickou večeři. Hruška s omáčkou z červeného vína, s voňavou skořicí a vanilkou rozhýbe vaše chuťové buňky na maximum.

Ingredience

  • 750 ml láhve Merlot nebo jiného červeného vína
  • 200 g krupicového cukru
  • 2 tyčinky skořice rozkrojené na polovinu
  • 1 vanilkový lusk rozkrojený na 4 proužky
  • 4 velké oloupané hrušky

Postup přípravy

  1. Hrušku oloupejte, ponechejte stopku, spodek s „bubákem“ odkrojte, aby vznikla rovná plocha. Krouživým pohybem vykrojte jadřinec.
  2. Víno, cukr, skořici a vanilku vložte do hluboké pánve a mírně zahřejte, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte hrušky. Ujistěte se, že jsou celé pokryté vínem, poté vařte cca 30 minut, dokud nebudou měkké.
  3. Vyjměte hrušky z pánve a sirup vařte dalších 30 minut, aby měl hustější konzistenci. Hrušky nechte vychladnout a dejte je do lednice (můžete je ponechat v lednici až dva dny). Vyjměte je z lednice alespoň hodinu před podáváním.
Poached pear in sweet sauce.

Valentýnské malinové pyré

Spojení osvěžujících malin s chutí šampaňského dodá vašemu nejen valentýnskému večeru tu správnou atmosféru.

Ingredience

  • 40 g malin
  • 2 lžíce šampaňského
  • 200 ml smetany
  • 4 lžíce krupicového cukru
  • 2 lžičky sušených (lyofilizovaných) malin
  • jakékoliv suché sušenky jako příloha

Postup přípravy

  1. Rozmixujte maliny se šampaňským do hladka.
  2. Smetanu s cukrem vložte do hrnce a jemně zahřejte, dokud se cukr nerozpustí. Zvyšte teplotu k varu, potom za stálého míchání vařte zhruba 2–3 minuty. Poté směs smíchejte s malinovým pyré a nechte na 15 minut ochladit.
  3. Takto připravené pyré vložte do skleniček na desert a nechte odležet zhruba 30 minut. Poté posypte kousky sušených malin.
  4. Podávejte se suchými a sladkými sušenkami.
Raspberry cream dessert with mint.
Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho...